Wekelijkse lessen met een strippenkaart

Beeldhouwen en boetseren is een mooi vak om te leren. Je kunt het doen puur om te ontspannen en eens met iets heel anders bezig te zijn, of als mogelijkheid om te verdiepen. 

De wekelijkse lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt individueel lesgegeven, zodat je je eigen ritme en route uit kunt zetten binnen de lessen. Kom je voor het eerst dan krijg je de ruimte om aan te geven waar jouw interesse ligt. Dat kan liggen bij een specifiek materiaal, of juist bij het verdiepen van je beeldtaal.

“Ik heb altijd al eens willen beeldhouwen ….”

Zou je een keer iets willen maken? Bijvoorbeeld een beeld in speksteen; dat is technisch niet moeilijk. In mijn atelier hoor ik mensen zeggen dat ze ook wel eens een beeld zouden willen maken maar dat ze dat toch niet kunnen. Ik vraag dan altijd even door: “zou je het misschien wíllen, maar denk je dat het te moeilijk is” ? Het antwoord is meestal “ja”. Als we dan even doorpraten blijkt dat ze opzien tegen het technische gedeelte, of ze denken dat ze niet weten hoe ze een ontwerp moeten maken.

Op dit punt wordt het voor mij spannend:

Meedenken met mensen hoe zij zich in de beeldtaal willen ontwikkelen is voor mij altijd een uitdaging. Ik weet namelijk nooit wat zich in jouw authentieke bron bevindt wat gemaakt wil worden. Ik vind het altijd heel belangrijk dat ik niet sturend ben hierin, jou volop de gelegenheid geef om je eigenheid te ontwikkelen. Hier wordt mijn eigen creativiteit uitgedaagd om voor jou een persoonlijke opdracht te bedenken. Als jij de opdracht goed vindt, dan nemen we die.

Die nemen we dus.

Op een kaart kun je zoeken, dwalen, vinden en ontdekken

#
Welke strippenkaart ga je nemen?

De keuze voor een strippenkaart hangt samen met de frequentie waarin je wilt komen. Hoe vaker je komt, hoe voordeliger de les. Kom je niet zo vaak, dan heb je in verhouding meer begeleiding nodig in de les, dus is de les iets duurder. 

Wil je op de hoogte blijven van de workshops in het Creativiteitslab?
Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.